•  

Muhasebe Programı nasıl olmalıdır ? En Kolay Muhasebe Programı ? E Faturaya geçiş muhasebe-programi-cari-hesap-takip-on-muhasebe-e-finans-portal-e-fatura-nasil-kesilir-e-fatura-mali-muhur-e-donusum-e-faturaya-gecis-entegrator


İdeal bir muhasebe programı nasıl olmalıdır ?

Bir işletmenin tüm süreçlerini yönetebilmesi için iyi birmuhasebe programına ihtiyacı vardır. Ön muhasebe işlemleritakibi en önemli hususlardan biridir. Ön muhasebe programı işletmenin stok,kasa, cari hesap takip gibi bölümleri ihtiyaçlarınıkarşılaması gerekir. Ayrıca raporlar bölümü hayati önem taşımaktadır. ÖrneğinCari Hesap Takip, e fatura programlarınısaymazsak çoğu program cari hesapların takibi anlamında bir takım ihtiyaçlarıkarşılayabilir. Fakat işletme özelinde cari hesapların sınıflandırılması,tahsilat raporlarının alınışı, vade takibi gibi hususlar önem arz etmektedir.Hesap Doktorunu tercih etmek isterseniz proram özelliklerini,  https://hesapdoktoru.com.tr/post/genel-ozellik/101/özellikler sayfasından inceleyebilirsiniz.

E Dönüşüm birçok işletme için zorunlu hale gelmektedir. E faturaya geçiş limitleri tüm sektörler için2022 yılı ciro sınırı 3.000.000 TL dir. 2022 cirosu bu tutar ve üzerindekiişletmeler Temmuz 2023 ten itibaren E dönüşüm hizmetlerinden E faturaya geçiş sınırın aşmaktadır. Bir sonrakiyılda da E defter geçmek zorunda olacaktır. Bu yüzden seçilecek programın edönüşüm hizmetlerini karşılıyor olması gerekir.

E faturaya geçiş  için, malimühür başvurusu yapılarak ilk aşama başlatılır.  Malimühür alındıktan sonraki aşama entegratör anlaşması ve gereklitanımlamalarının yapılması. Tabi Entegratör başvurusuöncesinde GİB portal başvurusu yapılmalıdır. Doğru sıralamasıyla bu süreçleri

https://hesapdoktoru.com.tr/post/hadi-baslayalim/108/  sayfamızdan izleyebilir ya da okuyabilirsiniz.

 Bazı programlar busüreç yönetimleri için ücret isterken Hesap Doktoru bu işlemi müşterileri içinücretsiz takip etmektedir. Hesap Doktoru, entegratör bağlantısı için e finans portal bölümünden yapılanişlemleri sizin için takip eder. Süreçleri kendi takip etmek isteyenler efinans portal dan işlemlerini takip edebilir.

e fatura nasıl kesilir ?

Peki geçiş sonrası, e faturanasıl kesilir.  Hesap Doktorunda e faturakesmek çok kolaydır. Fatura kaydı yapıldıktan sonra “sonlandır” tuşuna basmakkadar kolaydır.  

 

Genel muhasebe

 

Muhasebe programı için en önemli unsurlardan biridir. Hesapdoktoru ile sistemdekesilen Satış Faturası ve Alış Faturaları muhasebeleştirme işlemleri ilk tanımlamadan sonra otomatikgerçekleşir.  Banka hareketleri veri alsayesinde toplu olarak sisteme alındıktan sonra muhasebe hesap bağlantılarıyapılarak muhasebeleştirme toplu olarak yapılabilir. Genel muhasebe için sonaşamalar olan tahakkuk ve dönem sonu işlemleri ardından E defter oluşturulabilir.Genel Muhasebe bölümünü https://hesapdoktoru.com.tr/post/genel-muhasebe/107/likinden ve veri al bölümünün özelliklerini https://hesapdoktoru.com.tr/post/finans-yonetimi/106/ten incelemeniz mümkün.


Yorum Yaz